Treceți la conținutul principal

ANUNȚ IMPORTANT- CĂUTĂM PARTENERI PENTRU PROPUNERE AMPOSDRU

Stimați colegi,

Ne aflăm în plin proces de pregătire a unei propuneri de proiect , intitulată provizoriu ”Ștafeta calificărilor Europene”, propunere de proiect care va fi  susținută în cadrul call-ului 164 cu titulatura ”Acces și participare la formarea profesională continuă”.
În cadrul acestei propuneri urmărim dezvoltarea unor structuri educaționale la cel mai înalt nivel, implementarea acestor structuri într-un centru de implmentare care se va afla la INCDPM și formarea pe baza acestor structuri a 8000...10.000 de angajați, astfel încât aceștia să se califice în domeniul managementului riscurilor, la locul de muncă și folosind structurile educaționale.
Angajații calificați vor fi certificați- atât conform legislației naționale dar și primind (în urma susținerii unui proiect) un certificat European care să le permită să-și desfășoare activitatea și în Uniunea Europeană.
În cadrul propunerii de proiect INCDPM va fi coordonatorul. Dispunem în prezent de un partener European extrem de puternic, care va oferi certificatele menționate.
Căutăm parteneri pentru acest proiect, de preferință furnizori certificați de FPC dar și specialiști în domeniul SSM- pentru a realiza un consorțiu cât mai puternic.
Propunerea de proiect este structurată pe 3 pachete integrate de activități:

  • ORIENT-PROF- dezvoltarea unor structuri de tip kit pentru orientarea profesională;
  • DEV-PROF- dezvoltarea structurii cadru și a modulelor educaționale;
  • FORM-PROF- formarea grupului țintă de 10.000 de persoane.

Așteptăm solicitările și propunerile dvs. de parteneriat până miercuri 10 Iulie 2013 la cele 2 adrese de e-mail.Coordonator echipă realizare propunere
C.S.I. dr.ing. Ștefan KOVACS

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

IDENTIFICAREA ȘI ANALIZA CAUZELOR RĂDĂCINĂ -1

Analiza cauzelor rădăcină este o metodă extrem de folosită de către managementul de performanță  din firmele dezvoltate. Metoda este considerată ca o metodă primară- care trebuie utilizată în primele faze ale analizei specifice procesului managerial. Ne propunem să prezentăm o metodă de analiză a cauzelor rădăcină care să poată fi aplicată atât pentru managementul calității cât și pentru managementul securității – ținând seama de faptul că în cea mai mare parte, cauzele rădăcină ale problemelor de calitate și problemelor de securitate și sănătate sunt comune. Figura 1 prezintă modul  global de analiză pentru cauzele rădăcină Din figură se poate observa că avem 2 procese distincte: ·         -un proces de identificare- care va fi realizat pe baza metodei cunoscute și ca 5 W ( 5 Why); ·         -un proces de analiză; procesul de analiză urmărește: o   stabilirea cauzelor specifice managementului calității și managementului de SSM; o   ierarhizarea cauzelor identificate;

Figura 1  Structurare…

VULNERABILITY METRICS AND KPI

KPI definitionA key performance indicator(KPI) is a measure of performance, commonly used to help an organization defineand evaluate how successful it is, typically in terms of making progress towards its long-term organizational goals.
–KPIs provide business-level context to security-generated data –KPIs answer the “so what?” question –Each additional KPI indicates a step forward in program maturity –None of these KPIs draw strictly from security data
COBITControl Objectives for Information and Related Technology (COBIT) is a framework created by ISACA for information technology (IT) management and IT governance. It is a supporting toolset that allows managers to bridge the gap between control requirements, technical issues and business risks. COBIT was first released in 1996; the current version, COBIT 5, was published in 2012. Its mission is “to research, develop, publish and promote an authoritative, up-to-date, international set of generally accepted information technology control obj…

APLICAȚII ALE GRAFULUI DE RISC-1

Așa după cum s-a văzut dintr-o postare trecută, graful de risc poate fi un instrument util- și nu numai în cazul bolilor profesionale. Vom adapta în continuare  teoria existentă la teoria și practica din România și vom detalia câteva aspecte considerate de interes.
Este interesant de adaptat  graful de risc pornind de la clasicul sistem Om-Mașină folosit în practica de specialitate din domeniul SSM din România. În acest sens, folosind experiența existentă și datele statistice putem dezvolta în mod corespunzător- așa cum se prezintă în continuare în acest material.
Tabelul 1- Atribute folosite în graf Atribut Descriere I (Inițiatori) Operator(O): a. operator pregătit necorespunzător[1] b.operator malevolent [2] c.operator surprins de un eveniment neprevăzut datorat sarcinii[3] d. operator surprins de un eveniment neprevăzut datorat mașinii;[4] e. operator surprins de un eveniment neprevăzut datorat mediului/factorilor naturali. [5] Sarcină(S): a. sarcină incorect formulată- care dete…