Anul 2013 a însemnat apariția ”Safety in Knowledge” , pagina Platformei Tehnologice Europene pentru Securitate Industrială http://www.industrialsafety-tp.org/ -filiala România (RTPIS). Ne putem lăuda cu una din primele filiale Europene ale Platformei Tehnologice Europene (2007) precum și cu una din puținele astfel de puncte nodale care oferă informație actualizată despre Securitatea și Sănătatea în Muncă.
Safety in Knowledge va depăși până la sfârșitul anului cifra de 10.000 de vizitatori- cu 110 articole postate. Anul 2013 este important pentru cele 2 cursuri ținute în cadrul Masteratului European de Risc de către dnii. psih.-sociolog Apostol George și dr.ing. Ștefan Kovacs http://www.integrisk.eu-vri.eu/AnnouncementPreview.aspx?cid=54 și http://www.integrisk.eu-vri.eu/AnnouncementPreview.aspx?cid=53 sub tutela universităților Steinbeiss și Zirn, la Stuttgart, în luna Mai 2013. Este prima oară când specialiștii români în domeniul Securității și Sănătății în Muncă sunt invitați să participe ca lectori într-o astfel de structură masterală la nivel European. Pentru fiecare curs a fost elaborat un manual în limba engleză, manual tipărit de către Universitatea Steinbeiss și distribuit cursanților precum și altor studenți ai universității.
În cadrul proiectului European PROMISLingua a fost proiectată și dezvoltată aplicația originală ”Piramidă pentru cunoștințele de securitate și sănătate în muncă”, aplicație disponibilă gratuit la adresa http://www.promislingua.eu/ro/the_project-solutions.html. Menționăm faptul că aplicația a fost apreciată extrem de favorabil la revizia finală a proiectului, desfășurată în Luxembourg între 22-23 Noiembrie 2013.
În data de 5.08. 2013 s-a desfășurat în București workshop-ul național din cadrul programului PROMISLingua , finalizat printre altele cu un document programatic http://safetyinknowledge.blogspot.ro/2013/08/manifesto-of-bucharest-promislingua.html care deschide calea unei abordări eficiente a SSM pe baza instrumentelor IT.
Site-ul a fost actualizat recent cu o pagină specifică dedicată cursurilor on-line, urmând ca în 2014 să fie adăugat primul modul de cursuri dedicat managementului integrat calitate- securitate- mediu.
Pentru anul 2014 ne propunem următoarele obiective principale:
- participarea la cel puțin 2 proiecte de cercetare în cadrul noului program Horizon 2020.
- participarea la cel puțin 1 proiect de cercetare în cadrul programului EEA "Research within priority sectors" în colaborare cu institutul norvegian FAFO,” Institute for Labour and Social Research”
- implicarea activă în programele de masterat și doctorat în domeniul SSM având drept obiectiv stabilirea unui centru doctoral unic în domeniu în cadrul INCDPM în colaborare cu una din universitățile de renume din București.
- dezvoltarea și certificarea unei serii de cursuri on-line în domeniul SSM și dobândirea monopolului de piață pentru acest tip de cursuri.
- participarea la Hazards XXIV și la Congresul Internațional SSM care se va desfășura la Frankfurt în toamna 2014.
- implicarea activă a Ministerului Muncii în activitatea RTPIS și a ”Safety in Knowledge” și transformarea ”Safety in Knowledge” în punct focal pentru Agenția Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu