marți, 4 februarie 2014

IMPORTANT !!! CURSURI DE SSM PE PROFILUL ACTIVITĂȚII DVS: !

Platforma Tehnologică Română pentru Securitate Industrială (RTPIS) împreună cu ”Safety in Knowledge” își propun să vină în ajutorul  persoanelor și unităților interesate prin dezvoltarea în comun a unor module de instruire în domeniul Securității și Sănătății în muncă- adaptate pe profilul unității sau locului de muncă în care vă desfășurați activitatea.
Dezvoltarea va fi făcută în comun de către un specialist în domeniul SSM de la RTPIS și de către dumneavoastră- într-un format ușor de utilizat, folosind Power Point.
Ideea de bază este ca  astfel de module să fie cât mai numeroase și să poată fi îmbunătățite în mod continuu, sub coordonarea specialiștilor de la INCDPM ”Alexandru Darabont” și  ETPIS (Platforma Tehnologică Europeană pentru Securitate Industrială).
Schema generică a unui astfel de modul este prezentată în figura 1.
Figura 1

Așa cum se poate observa în figură, pașii generici de dezvoltare sunt următorii:

  • Se stabilește obiectivul cursului- de exemplu securitatea și sănătatea în muncă într-un atelier mecanic;
  • Se identifică 2-3 studii de caz (din istoricul incidentelor/accidentelor de muncă) din domeniu- care sunt transpuse în curs cu evidențierea cauzelor primare/efectelor;
  • Sunt prezentate procedurile de bună practică existente în domeniu și conexe obiectivului pentru asigurarea securității și sănătății în muncă. 
  • Este descrisă o metodologie de implementare optimă- în funcție de unitate/loc de muncă pentru respectivele proceduri, cu respectarea legislației naționale și Europene și integrarea în sistemul de management al unității. 

Drepturile de autor vor reveni unităților și persoanelor care dezvoltă modulele.

Așteptăm propunerile și solicitările dvs. pe cele 2 adrese de e-mail cunoscute.

Niciun comentariu: