joi, 17 iulie 2014

SSMAudit- Modulul de colectare de date

Deși SSMAudit acoperă majoritatea aspectelor legate de auditul de SSM, uneori este nevoie de ceva mai mult- respectiv de revizuirea datelor colectate de pe teren văzute prin expertiza unui specialist. Modulul SSMAudit-Colectare date vine în completarea structurii existente prin colectarea datelor care au stat la baza evaluării fiecăruie element din cele 10 și de asemenea colectarea unor date de interes despre firmă.
În final sunt colectate date referitoare la echipa care a realizat auditul precum și la acceptul rezultatelor și concluziilor auditului de către managementul firmei.
Astfel de date oferă expertiza necesară auditorului precum și posibilitatea să-și dezvolte propriile sale modele de audit.
În figura 1 este prezentat ecranul de deschidere a modului.

Figura 1. SSMAudit-Colectare date- ecran de deschidere

Figura 2 prezintă ecranul pentru introducerea datelor referitoare la firma auditată. Dacă produsul program este folosit în mod intern doar în cadrul firmei- aceste date se introduc o dată după care se actualizează la fiecare nou audit doar datele de interes- de exemplu numărul de personal. 


Figura 2. SSMAudit-Colectare date- 1

Figura 3 prezintă acest ecran cu date de test introduse

Figura 3. SSMAudit-Colectare date-2

Folosirea  SSMAudit-Colectare date implică  existența pe calculatorul unde se face colectarea și transmisia a programului Outlook  din pachetul Microsoft- pentru o transmisie securizată a datelor prin e-mail. 
Figura 4 prezintă transmiterea datelor folosind Microsoft Outlook. Odată ce apasă butonul ”Trimiteți datele” vizibil în figurile 2 și 3 utilizatorul vede ecranul din figura 4 și trebuie să apese pe butonul Allow- la momentul în care banda de culoare verde este completă. 

Figura 4. Transmiterea datelor pe e-mail 

Figurile 5, și 6   prezintă celelalte ecrane importante  de culegere a datelor ale modulului .


Figura 5. SSMAudit-Colectare date- 2

Figura 6. SSMAudit-Colectare date -3

În acest moment de dezvoltare produsul-program nu poate prelua în mod direct într-o bază de date specifică aceste informații colectate- fiind nevoie de intervenția manuală a unui operator .
Modul în care aceste date transmise apar la receptor este prezentat în următoarele figuri. 

Figura 7. Pachet de date transmis despre firmă 


Figura 8. Pachet de date transmis despre primele 5 elemente.

Acest modul va fi disponibil și separat dar este gândit pentru a fi înglobat în SSMAudit. 

Niciun comentariu: