marți, 26 martie 2013

Masteratul European în Managementul Riscului

Merită subliniată și salutată inițiativa proiectului European iNTeg-Risk de susținere a unui masterat European în domeniul Securității și Sănătății în Muncă. Masterate naționale există în acest domeniu dar din păcate ele sunt cam cu 50 de ani în urmă, fiind făcute doar pentru a fi făcute. 
În acest sens trebuie subliniat că masteratul pus în operă de iNTeg-Risk împreună cu universitatea Steinbeis din Berlin este un masterat în Managementul Riscului  având ca fundament cercetarea  de ultimă oră dezvoltată în cadrul proiectului iNTeg-Risk. Cercetători și profesori universitari de nivel superior din Uniunea Europeană sunt lectori la acest masterat. Un avantaj deosebit este faptul că pot fi audiate numai anumite cursuri- pentru specialiștii în domeniul SSM care nu doresc să participe la tot programul. Prețul unui astfel de curs este acceptabil- marea majoritate a cursurilor nedepășind 500 Euro/curs- unde durata unui curs este de 5 zile (patru zile de predare plus o zi  examinare).
Informații generice despre acest program de masterat puteți obține din acest link:  http://www.integrisk.eu-vri.eu/home.aspx?lan=230&tab=2304&itm=2305&pag=1359#bl3257.
Structura și conceptele de bază pentru acest masterat sunt prezentate aici:  http://www.integrisk.eu-vri.eu/home.aspx?lan=230&tab=2304&itm=2312&pag=1360#bl3248.
Câteva din cele mai interesante cursuri care au fost/vor fi susținute în 2013:

-Concepts and Applications of Key Performance Indicators for New Technologies;
-Industrial Risk Psychology;
-ISO 31000 Principles and Management;
-Quantitative Risk Assessment and Advanced Applications (http://www.integrisk.eu-vri.eu/AnnouncementPreview.aspx?cid=41);
-Emerging Risks (http://www.integrisk.eu-vri.eu/AnnouncementPreview.aspx?cid=22);
-Vulnerability Analysis and Return on Prevention Analysis;

O parte din aceste cursuri sunt desfășurate în Stuttgart.

Niciun comentariu: